Paratrăsnetele sunt dispozitive electronice de captare a trăsnetelor, ce creează o caspsula de protecție în jurul obiectivului de protejat.

Amenintarile iminente pentru instalatiile electrice,in cazul furtunilor si descaracarilor atmosferice sunt reprezentate atat de loviturile directe de traznet, cat si de aparitia supratensiunilor cauzate de descarcari electrice indepartate.

Un proces de ultima generatie in protectia impotriva descarcarilor atmosferice este format dintr-un sistem de protectie exterioara (paratrasnet) si un sistem de protectie interioara (descarcator la supratensiuni atmosferice).

Cu alte cuvinte, energia trăsnetului este captata de către paratrăsnet și condusă eficient, prin sistemul de coborâre, spre priza de pământ, unde se disipă in deplina siguranta.

Componentele unui paratrasnet:

  • Captatorul (dispozitivul de captare), confectionat din material conductor;
  • Conductorul de legatura ,dintre captator si priza de pamant;
  • Priza de pamant aferenta paratrasnetului.

Firma noastra proiecteaza si executa sisteme complete, sigure și eficiente de protectie impotriva descarcarilor atmosferice.

Aceste sisteme paratrăsnet iau in considerare datele constructive ale clădirii, destinația acestora și impactul asupra mediului în cazul distrugerii, asigurand o protectie sporita si indelungata.

Contact